Новини

Освен качество, предлагаме и икономичност

Уважаеми клиенти,

От години се коментира Fuel Economy концепцията при двигателните масла, но темата сякаш беше неглижирана, абстрактна и далечна. Към днешна дата става все по-актуална, обаче. В следствие на това в таблична форма сме извели за Вас едни от най-горивоспестяващите масла и техните характеристики.

В таблицата се виждат предимно “рядки”/ “тънки”/ ниско-вискозни масла. Това е така, защото Fuel Economy концепцията го налага. Няма как да се постигне икономия на гориво с “дебело” масло. Тази тенденция се наблюдава все повече и в трансмисионните масла. В последните години трансмисионни масла с вискозитет 75W/ 70W са все по- предпочитани от автомобилните производители.

Първата група масла с категория ACEA A5/B5 са High Saps. Като такива, те не са предвидени за двигатели оборудвани с DPF/ FAP/GPF и други филтри за твърди частици. Изключение прави Lube F SAE 5w-30, коeто може да се ползва при автомобили с марката Ford оборудвани с такива системи, защото изискванията на производителя са насочени към грижа за двигателя, а не към филтъра за твърди частици. Тази група са стабилни и запазващи вискозитетния си клас масла. Също така са предвидени за удължени интервали на смяна и могат да се ползват както при бензинови, така и при дизелови двигатели, които изискват/позволяват съответния вискозитетен клас.

Втората група масла- ACEA C5 са ниско-вискозни Mid Saps масла. При нея се забелязва тенденция за още по-нисък вискозитет, но по-голяма икономия на гориво. В следствие на ниските си нива на сулфатна пепел те са съвместими със съвременните катализатори. Подходящи са за бензивови и дизелови автомобили, които изискват ACEA C5 в определен вискозитет.
( винаги се придържайте към изискванията на производителя за ACEA C категорията и за вискозитетния клас)

И двете групи масла имат широк обхват на приложение. За да подберете правилния продукт се свържете с нас за консултация и/или използвайте Продуктовия Съветник